4.29.2013

ComicdomCon Athens 2013 Φωτορεπορτάζ Αλήθειας!

 Το ComicdomCon Athens τελείωσε κι εφέτος. Όλα καλά, όλα ανθηρά, κι ως συνήθως το coverage από τα media δείχνει μία ειδυλλιακή εικόνα του τριημέρου.

 Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

 Όχι. Δεν είναι όλα ρόδινα και χαρωπά. Κι αυτό ακριβώς θέλω να σας δείξω σήμερα, τη στυγνή πραγματικότητα, μέσα από ένα φωτογραφικό comic strip για γερά νεύρα.

 Καταρχάς, στον 3ο όροφο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης όπου φιλοξενούσε τις αυτοεκδόσεις (φανζίνς), και συγκεκριμένα στο πάγκο της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας Inkorrekt, υπήρχαν όχι μόνο προβλήματα συνεννόησης, αλλά και παρουσίασης των εκδόσεων στους επισκέπτες. Στην φωτογραφία τα μέλη της ομάδας Διονυσία Δεδούση, Νατάσα Παυλίτσεβιτς κι ο -πάντα πεινασμένος- Δημήτρης Σαββαϊδης.



 Τα οποία προβλήματα δημιούργησαν ένα τεταμένο κλίμα με πολύ gossip και κουτσομπολιά τριγύρω, όπως φαίνεται εδώ, στο τραπέζι διαγώνια απέναντι όπου βρισκόντουσαν οι Βάλια Καπάδαη, Παύλος Παυλίδης και Χριστίνα Ζέρβα.




 Τσιτωμένα νεύρα παντού όπως είπαμε, κι όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία: Η Σοφία Κυρίσογλου προσπαθεί να κάνει λοβοτομή στον Γιάννη Αντωνόπουλο (κάτι παιζόταν με φτερά Ινδιάνων γενικότερα σ'εκείνη την πλευρά αλλά δεν το πολυέψαξα), ενώ η Refur προσπαθεί να μην δώσει πολλές αφορμές στον Υπεύθυνο του ορόφου Μάνο Γκανά (ο οποίος δε χρειάζεται και ιδιαίτερους λόγους για να αρχίσει τα γαμωσταβρίδια.)




 Τώρα είμαι βέβαιος πως θα περιμένατε να έρθει ο Από Μηχανής Θεός-βοήθεια από τον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται οι "επίσημες" εκδόσεις καθώς και το team των διοργανωτών, σωστά; Guess again. Ο μοναδικός που έκανε τον κόπο ν'ανέβει τα σκαλιά -αν και είμαι βέβαιος πως πήρε το ασανσέρ τελικά- ήταν ο Γαβριήλ Τομπαλίδης! Αλλά μη φανταστείτε, ο απώτερος σκοπός του ήταν η μάσα και μόνο.




 Αλλά και στο ισόγειο τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, βλέπετε οι τρελλοί επισκέπτες έκαναν τη βόλτα τους σε όλους τους χώρους! Όπως για παράδειγμα κατά το signing της ειδικής έκδοσης της ταινίας F.L.S. Εδώ βλέπουμε χαρακτηριστικά την προσήλωση της Δανάης Κηλαηδόνη, καθώς και το πόσο λίγη υπομονή έχουν οι νέοι καλλιτέχνες όπως η Lussos, η οποία βρίζει σα νταλικέρης στην γλώσσα των Mangalores.




 Κι έτσι ανακύπτει και πάλι, το ίδιο ερώτημα: "ΠΟΥ είναι οι διοργανωτές;;"
 Προφανώς είχαν άλλα θέματα να λύσουν, όπως βλέπουμε στην επόμενη φωτογραφία, με την χαρακτηριστική δυσλειτουργία υπογραφών του Θανάση Πετρόπουλου, και το "χώσιμο" που έτρωγαν τα νέα μέλη του Comicdom όπως η Ιλάειρα Μισιρλιάδη από τον όχι-ιδιαίτερα-παλαίουρα-αλλά-τί-να-κάνουμε-αυτόν-είχαμε-εύκαιρο Θωμά Παπαδημητρόπουλο .




 Όμως για να τελειώνουμε, και για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, πρέπει να γυρίσουμε λίγο πίσω, και συγκεκριμένα το Σάββατο-2η μέρα του ComicdomCon Athens 2013, στην εκδήλωση των βραβείων Cosplay. (Παρατηρήστε επίσης τον μισό Άκη Τρυανταφύλλου, που προφανώς πιστεύει πως φέτος θα του βγάλουν Καλές φωτογραφίες. Αμ δε!)


Related Info: Οι φωτογραφίες του 1ου και 5ου μέρους είναι του Γιώργου Κομιώτη, thanx George! Για τις υπόλοιπες δεν έχω ιδέα, ειδοποιήστε με να προσθέσω kudos!)

No comments:

Post a Comment